Bu Blogda Ara

25 Temmuz 2013 Perşembe

'Kim' Haklı 'Kim' Haksız

kim-fb-e1338966970123
Güney Koreli Smaçör Kim Yeon Koung
2011 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla birlikte Türkiye Bayanlar Voleybol Ligine farklı bir hava getiren Güney Koreli oyuncu Kim Yeon Koung , hem smaçlarıyla hem de tavırlarıyla Türk voleybolseverlerin gönlünde  taht kurdu. Ancak Türkiye’ye geldiğinden bu yana eski kulübü Heungkuk Pink Spiders, oyuncunun peşini bir türlü bırakmadı çünkü Heungkuk sürekli kendileriyle 6 yıl sözleşme imzalayan Kim’in, sözleşme bitmeden Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığını iddia ediyordu. Bu senaryo, geçen yıl yazılmaya başlanmıştı zaten.
Geçen yıl Kim’in Fenerbahçe ile olan 1 yıllık sözleşmesinin bitmesi üzerine Kim, kontratını uzatmak istemişti ancak bu duruma hem Heungkuk Pink Spiders hem de Güney Kore Voleybol Federasyonu (KOVO) karşı çıkmıştı ve Kim’in Türkiye’de herhangi bir takım yerine Azerbaycan voleybol liginde mücadele eden bir takıma veya Heungkuk’a transfer olmasını istemişlerdi. Bu teklife olumsuz yaklaşan Kim Yeon Koung, federasyona ve eski kulübüne “Eğer Fenerbahçe ile sözleşmemi uzatmama izin vermezseniz, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılmayacağım.” diyerek federasyona resti çekmişti. Bunun üzerine böyle bir şeyi kabullenemeyen federasyon Kim’in kontratının 2 sene uzatılmasına izin verdi. Bu sırada Londra Olimpiyatları’nda da takımını ayakta tutan Kim, olimpiyatlardan sonra tekrar bir sorunla daha karşılaştı. Heungkuk’tan bir teklif daha geldi. Teklif ise şuydu: Kim bizimle 4 sene daha anlaşma imzalasın ve böylece, 2 yıl daha Fenerbahçe’de oynamasına izin verilsin. Bu teklife de sıcak bakmayan Kim’e, onay yazısı çıkmadı. Bunun üzerine FIVB’ye yapılan itirazlar sonucu Kim, 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe’de voleybol hayatına devam etti.
Geçen yıl yazılan senaryoya bu yıl da devam edildi. Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda çıkan kararlar sonucunda ise Sarı Melek Kim’in Fenerbahçe’de oynaması gittikçe zorlaşmaya başladı çünkü Güney Kore Voleybol Federasyonu bu sezon için Kim’e Uluslararası Transfer Sertifikası (ITC) verilmeyeceğini belirtti. Ki bu sertifika oyuncuya verilmediği müddetçe Kim’in Türkiye’de voleybol hayatına devam etmesi ise çok zor görünüyor. Bunun üzerine, Fenerbahçe Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, kulübün FIVB’ye Kim ile yapılan sözleşmeleri iletip geçen yıl olduğu gibi bu sene de itiraz edeceklerini belirtti. FIVB’nin itirazı reddetmesi durumunda, Kim Yeon Koung , ‘sözde’ aynı sezonda iki farklı takıma imza atmaktan dolayı ceza alacak ancak Güney Kore Federasyonu (KOVO)’nun geçtiğimiz yıllardaki milli oyuncularıyla arasında yaşadığı ‘duygusal’ problemlerden yola çıkarak, asıl isteklerinin ne olduğunu görememek elde değil.
Bu yüzden, son karar, ‘FIVB’nin adaletine’ kalmış durumda…

1 yorum: