Bu Blogda Ara

13 Şubat 2013 Çarşamba

Kralın Takımı Kırmızı Şeytanlara Karşı

Cristiano Ronaldo- Wayne Rooney
Cristiano Ronaldo- Wayne Rooney

13 Şubat Çarşamba akşamı (Bu akşam), tüm futbolseverler müthiş bir karşılaşmaya tanıklık edecekler. Bir tarafta kendi içinde sorunlar yaşayan ve bunu sahaya da yansıtan Kralın takımı Real Madrid, diğer tarafta ise iyi bir takım kimyasına sahip ve makine düzeninde oynayan Kırmızı Şeytanlar.
Bu sezon lig şampiyonluğunu ligin yarısındayken Barcelona’ya kaptıran Real Madrid, Şampiyonlar ligine ve Kral Kupası’na devam
etmesine rağmen oynadığı oyunla taraftarlarını pek memnun edemiyor. Oyuncuların düşen performansı ile Mourinho’nun sallanan tahtı da bir araya gelince Real Madrid bu tur için bence bir adım geride görünüyor. Bunların dışında Iker Casillas gibi bazı zamanlarda yaptığı müthiş kurtarışlarla skora direkt etki edebilecek bir kalecinin sakatlanmış olması, Real Madrid ve Mourinho adına çok büyük bir handikap ortaya çıkıyor. Fakat, oyuncuların bireysel kaliteleri ve Mourinho’nun taktiksel dehasının işin içine girmesiyle Real Madrid’in bu turu geçme ihtimali de yabana atılamayacak düzeyde.
Son zamanlarda yükselen performansıyla tekrar eski formuna kavuşmaya çalışan Cristiano Ronaldo, yine Real Madrid’in en büyük kozu durumunda. Özellikle ligdeki Sevilla maçında attığı 3 gol ve yaptığı 1 asist ile eski hocası Sir Ferguson’un az da olsa gözünü
Maçın Kilit Adamları
Maçın Kilit Adamları
korkutmayı başardı. Maçla ilgili yorumları alınan Cristiano Ronaldo, şuana kadar tüm yaptıklarını Alex Ferguson’a borçlu olduğunu ve eski takımına karşı gol attığında sevinmeyeceğini söyleyerek Alex Ferguson’la olan güçlü bağlarını tekrar göstermiş oldu.
Maça ManU penceresinden baktığımızda, İngiliz ekibin ligdeki mükemmel gidişatını göz ardı etmek imkânsız denecek kadar az. Lige lider olarak devam eden Ferguson ve ekibinin , ligin bitmesine 12 maç varken, 2. Sıradaki Chelsea ile arasındaki puan farkını 12 ‘ye çıkarması da büyük bir sürpriz olmadığı sürece Manchester United’ın lig şampiyonluğunun en muhtemel adayı olduğunu gösteriyor. Peki Ferguson, Şampiyonlar Ligi’nde takımına nasıl yön verecek? Yıllardır aynı futbol felsefesiyle takımını yönlendiren Ferguson, takımını bir makine işleyişiyle yönetiyor. Sir Ferguson’un elindeki kadroya baktığımızda; uzun yıllar sakatlıklarla boğuşarak bir türlü ilk 11’de yerini alamayan orta saha oyuncusu Fletcher, sezonu kapatarak Manchester’ın kadrosunda yer alamayacak. Bunun dışında, son zamanların en formda isimleri olan Robin Van Persie ve Wayne Rooney’i görüyoruz. Bence, ligde 26 maçta 19 gol atan Van Persie ile 18 maçta 10 gol atan Wayne Rooney, Manchester’ın en büyük kozu olup turu geçmelerine en büyük katkı sağlayacak oyuncu konumundalar. Ayrıca ilk maçın deplasmanda olması Manchester United oyuncularının üzerindeki baskıyı biraz da olsun azaltacaktır ve bu da oyuna büyük oranda yansıyacaktır.
Son yıllarda Barcelona’nın Avrupa’da kurduğu hegemonyayı yıkmak isteyen Kırmızı Şeytanlar, Real Madrid’i geçtikleri takdir de büyük bir avantaj elde edecekler.
Bence, Ferguson ve Mourinho’nun muhtemel ilk 11’leri şöyle olacaktır:
Real Madrid Muhtemel İlk 11
Real Madrid Muhtemel İlk 11
Manchester United Muhtemel İlk 11
Manchester United Muhtemel İlk 11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder