Bu Blogda Ara

22 Ocak 2013 Salı

Kupalara Doğru Adım Adım

Vakıfbanklı Sporcuların Sevinci

Geçtiğimiz hafta Türk voleybolu için çok önemli ve bir o kadar da başarılarla dolu bir haftaydı. Avrupa Kupalarında mücadele eden 8 takımımızdan 6’sı sahadan galibiyetle ayrıldı ve eleme turları için de büyük bir avantaj yakaladı.
  • Atom Trefl SOPOT – Vakıfbank
Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde 12’li Play-Off grubuna kalan temsilcimiz Vakıfbank, Atom Trefl’ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Maça iyi bir oyunla başlayan Vakıfbank, setin son bölümlerine doğru rakibiyle arasındaki farkı 5’e yükseltti ancak Atom Trefl’da servise Rachel Rourke’un geçmesi, ekibimizi savunmada bir hayli zorladı ve üst üste hatalarımızın olmasına neden oldu. Rachel Rourke’un sahneye çıkmasından sonra 9-2’lik seri yakalayan Polonya ekibi, ilk seti 25-23 kazandı.2. sette ise daha konsantre bir Vakıfbank vardı ve Brakocevic’in sert smaçları sayesinde Vakıfbank, seti 25-18 üstün bitirdi. 3. sette de Vakıfbank, 2. Sette yakaladığı tempoyu devam ettirdi ve pasör Naz’ın smaçörleri zamanında ve verimli bir şekilde kullanması, Vakıfbank’ın rakibine ezici bir üstünlük sağlamasına neden oldu. Böylece Vakıfbank, 3. seti 25-15 ile galip kapattı. 4. Sete sert servisleriyle başlayan Atom Trefl, Vakıfbank’ı zorlamaya çalışsa da Vakıfbank hızlı bir şekilde toparlandı ve rakibinin önüne geçmeyi bildi. Maçın son bölümlerinde, Gözde Sonsırma’nın mükemmel performansıyla geriden gelerek arayı açan Vakıfbank, bu seti 25-21, maçı da 3-1 kazanarak, eleme turları için büyük avantaj elde etti. Eğer 24 Ocak’ta, rövanş maçında da, aynı motivasyon ve performansla sahaya çıkan bir Vakıfbank görürsek, sonuç değişmeyecektir ve Vakıfbank yine sahadan galip çıkan taraf olacaktır.
  • Arkas – PGE Skra
Erkekler Voleybol Ligi’nde durdurulamaz bir güç olarak görülen Arkas Spor, PGE Skra’ya 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi’nde turu zora soktu. Maçın son sayısına kadar iyi mücadele eden Arkas, 2. Set haricinde rakibinin bir türlü önüne geçemedi ve maçı 3-1’lik bir skorla evinde kaybetti. 23 Ocak’ta oynayacağı rövanş maçında, hücum yollarını iyi kullanması halinde rakibini mağlup etmesi olası bir durum. Eğer Arkas Spor, Polonya’da rakibini mağlup ettiği takdirde altın set oynanacak ve altın setin galibi 6’lı Play-Off’lara yükselecek.
  • Asystel Carnaghi VILLACORTESE – Eczacibasi VitrA
Lorenzo Micelli
Lorenzo Micelli
Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde temsilcilerimizden bir diğeri olan Eczacıbaşı Vitra, temposunu korumaya devam ediyor. 12’li Play- Off ‘larda deplasmanda yaptığı ilk maçı, 3-1 önde kapatarak, 6’lı Play-Off’lar için büyük bir avantaj yakaladı. Maça iyi başlayan Eczacıbaşı, ilk sette kilit oyuncu Neslihan Darnel’in aldığı sayılarla üstünlüğünü korurken, maçın sonuna doğru rakip takımın önemli oyuncusu Klineman, takımını ateşlemeyi bildi. Fakat, Shashkova ve Senna Usic’in de katkılarıyla temposunu koruyan Eczacıbaşı, rakibini hataya zorladı ve seti 25-23 kazandı. 2.set, dengeli bir oyunla başladı. İlk teknik moladan sonra oyundan düşen Eczacıbaşı, oyuncu değişiklikleriyle kendine gelmeye çalıştı ve  Neslihan ve Usic’in sayılarıyla farkı 2’ye düşürdü. Rakip takım oyuncularından Barun ve Klineman sayesinde tekrar toparlanan İtalyan ekip, seti 25-21 kazandı. 3.sette ise Eczacıbaşı’nda sahneye çıkan oyuncu Maja Poljak oldu. 8 sayıyla, bu sette takımına en çok katkıda bulunan oyuncu Poljak, rakibini çok fazla hataya zorladı ve bloklarıyla rakibine geçit vermedi. Maçın en heyecanlı seti olan 3. Seti, Eczacıbaşı 31-29 kazandı. Maçın son setine rahat başlayan Eczacıbaşı, etkili servisleriyle rakibini ekarte etti ve bu seti 25-17 kazanarak, maçtan da 3-1 galip ayrılan taraf oldu. Peki, 24 Ocak’ta Eczacıbaşı’nı nasıl bir maç bekliyor? -Eğer rövanş maçında Eczacıbaşı, en büyük kozu Neslihan’ı verimli bir şekilde kullanmaya devam ederse ve rakip takım oyuncusu Klineman’ın sert smaçlarını Maja Poljak’ın etkili bloklarıyla durdurabilirse, Villa Cortese’yi mağlup eder. Böylece 6’lı Play-Off’lara karan taraf olur.
  • Halkbank – Knack ROESELARE
Erkekler CEV Cup’ta çeyrek finale kalan ekibimiz Halkbank, rakibini Belçika’da 3-0 mağlup ederek Avrupa Kupalarında avantaj
Halkbank 3'lü blokta
Halkbank 3′lü blokta
sağlayan takımlarımızdan biri oldu. Maça iyi başlayan Knack, etkili servisleriyle ve orta oyuncularının yaptığı hücumlarla, Halkbank’ı zorladı ancak Halkbank’ın toparlanması gecikmedi. Resul ve Priddy ile hücumda üstünlüğü yakalayan Halkbank, servislerde de Ahmet ile rakibinin oyun dengesini bozdu. Böylece seti 25-20 kazandı.2. sette, rakip takım oyuncusu Luis’in servisleri, Halkbank’ın hata yapmasına neden oldu. Fakat, Hüseyin’in akıllıca hücumları sayesinde Halkbank, toparlandı ve bu seti de 25-21 kazandı. 3. Sette, maçtan kopan Belçika ekibi, mavi beyazlı başkent temsilcisi Halkbank’ın rahat bir şekilde oyuna devam etmesini sağladı. Priddy’nin mükemmel performansıyla, fark açan Halkbank, seti 25-18, maçı da 3-0 kazanarak evine rahat bir şekilde döndü. 23 Ocak’ta yapılacak rövanş maçında da, sahaya ilk maçta gösterdiği performansını yineleyen bir Halkbank çıkarsa, ekibimiz 4’lü finale rahat bir şekilde yükselecektir.
  • Jihostroj CESKE BUDEJOVICE  - Maliye Milli Piyango
CEV Cup temsilcilerimizden bir diğeri olan Maliye Milli Piyango, zorlu geçen maçı deplasmanda 3-1 kazanarak tura yaklaştı. Güzel bir seyre sahip olan maçta, Maliye Milli Piyango, Marko Ivovic ile hücum yollarında ve servislerde etkili olurken, Jihostroj ise Jakub Novotny ile Maliye’yi hataya zorladı. Bu şekilde devam eden maçı 3-1 ekibimiz kazandı. Ekibimizin bu maçtaki en büyük hatası ise, hücum yollarında çok fazla çeşitlilik göstermemesiydi. Ayrıca, her ne kadar Ivovic servislerde etkili olsa da çok fazla servis hatası yaptı. Rövanş maçında ekibimiz, bu hataları ortadan kaldırırsa, rahat bir galibiyet elde edecektir ve 4’lü finale ismini yazdıracaktır.
  • Fenerbahçe – Tauron MKS
Bayanlar CEV Cup’ta favori olarak gösterilen Fenerbahçe, çeyrek final ilk maçında, 3-0’lık,  kendine yakışır bir galibiyet alarak,
Kim Yeon Koung smaçtayken
Kim Yeon Koung smaçtayken
hedefine biraz daha yaklaştı. Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, yeni transferi Lindsey Berg ile oyun kurmada mükemmel bir oyun çıkarttı. Seda ve Kim’in üstün performansını izlediğimiz ilk sette, Fenerbahçe üst üste sayılar alarak, seti 25-20 kazandı. 2. sete moral bazında iyi başlayan Fenerbahçe, libero Nihan’ın manşetleri ile hücumda iyi bir şekilde ilerlemeye devam etti. Tam bir takım oyununa şahit olduğumuz 2. sette, Paula ve Kim çok başarılı bir performans grafiği çizdiler ve sarı lacivertli ekip bu seti 25-16’lık üstünlükle kapattı. Rakibine nefes aldırmayan Sarı Melekler, 3. sette de rakip takımı hataya zorladılar ve bu hatayı iyi değerlendiren taraf oldular. Kim, Seda, Eda ve Berenika’nın etkili hücumları ile ikinci teknik molaya büyük bir farkla giren Fenerbahçe, ilk 6’sını dinlendirerek bu seti 25-11, maçı da 3-0’lık net bir skorla kazanan taraf oldu. Maçta en skorer oyuncu, her zaman olduğu gibi 19 sayıyla Kim Yeon Koung olurken, onu 12 sayı ile Seda Tokatlıoğlu takip etti. 23 Ocak’taki rövanş için ise söylenecek çok şey bırakmayan Sarı Melekler, rövanş maçına da bu tempo ve motivasyonla çıkarlarsa 4’lü finale rahatça gidecektir. Maçta göze çarpan en önemli şey ise yeni transfer edilen Amerikalı pasör Lindsey Berg’in, takımla olan mükemmel uyumuydu. Oyun kurmada ve smaçörleri etkili kullanmada başarılı olan Lindsey Berg, taraftarın beğenisini daha şimdiden kazanmış durumda.
  • En Gas&Oil – Galatasaray
Erkekler CEV Challenge Cup’ta mücadele eden Galatasaray, rakibi En Gas Oil’e 3-0 yenilerek turu zora soktu. Maç boyunca üstünlüğünü devam ettiren taraf olan İsviçreli ekip En Gas Oil, Galatasaray’ı sert smaçlarla hataya zorladı. Böylece Galatasaray, setleri 25-21, 25-18 ve 25-23 kaybederek, tur ümidini kendi evine sakladı. Manşetlerde düşük bir istatistiğe sahip olan Galatasaray, manşet problemini çözerse tura bir adım daha yaklaşacaktır. Galatasaray’ın En Gas Oil ile yapacağı rövanş maçı ise 23 Ocak’ta.
  • İlbank- Universal MODENA
Bayanlar CEV Challenge Cup’ta kendini gösteren temsilcimiz İlbank, konuk ettiği İtalyan ekip Modena’yı 3-1 mağlup etti. Maç boyunca güzel bir oyun sergileyen İlbank, rakibini file üstünde ve hücumda çok zorladı. Böylece rakibine üstünlük sağlayan İlbank, maçı kazandı ve tur hedefine bir adım daha yaklaşmasını bildi. 24 Ocak’ta oynayacağı rövanş maçında, bu oyununu koruyan ve daha etkili servislerle karşımıza çıkacak olan İlbank ekibi, tur hedefine en iyi şekilde ulaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder