Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2012 Cuma

‘BRONZ’ Kızlar Londra’ya


Atatürk’ün kızları, 8 Haziran- 1 Temmuz 2012 tarihleri arasında, bu sene, 20.si düzenlenen Dünya Grand Prix elemelerine katılmaya hak kazandılar. Sultanlarımız, Ankara’daki Olimpiyat elemeleriyle başlayan durdurulması zor görünen ilerleyişlerine, büyük bir hızla devam etmeyi bildiler ve dünya voleybolunun en güçlü ekipleriyle karşı karşıya geldiler. Hem fiziksel hem zihinsel olarak yorucu olan bu turnuva olimpiyatlara hazırlık açısından büyük bir nitelik taşıyordu. Ayrıca bu turnuva, yeni kurulan bu teknik ekibin birbiriyle uyumuna ve oyuncu kadrosunun yeni oyun anlayışlarına alışmasına çok büyük katkı sağladı.
Üç  ayak ve final etabından oluşan Dünya Grand Prix’inin final ayağında takımımız, Brezilya, ABD, Çin, Küba ve Tayland ile karşılaştı. Finalde toplamda 3 galibiyet 2 mağlubiyet alan takımımız, dünya voleybolunun ekollerinden ABD ve Brezilya’yı 3. olarak takip etti. Bronz madalyanın sahibi olan sultanlarımız, turnuva boyunca olimpiyatta karşılaşacakları tüm takımlarla mücadele ederek onların oyun anlayışlarını çözerek stratejilerini şimdiden kurdular.
Turnuva boyunca, milli takımımızın vazgeçilmez oyuncularının yanı sıra genç oyuncular da muhteşem performans grafiği çizdiler. Güney Kore maçında, sakat oyuncumuz Neslihan Darnel’i aratmayan  Polen Uslupehlivan, 24 sayıyla yıldızlaşarak, voleybol camiasında dikkatleri üzerine çekti. Diğer göze çarpan yıldızlardan biri de, bu sene Galatasaray Medical Park’ta oynayacak olan Neriman Özsoy oldu. Hem smaç hem de blokta rakiplerin korkulu rüyası olan Neriman, teknik adam Marco Motta’nın kilit oyuncusu haline geldi.
20.Dünya Grand Prix’inde 3.olarak Bronz madalyanın sahibi olan filenin sultanlarından Neslihan ve liberomuz Gülden ödüle layık görüldü. Turnuva sonunda  en iyiler kategorisinde, Gülden en iyi servis karşılayan oyuncu ödülünü alırken, Neslihan ise en iyi servis atan oyuncu ödülünü almaya hak kazandı.
52 yıl aradan sonra Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan sultanlarımızın, Londra’daki rakipleri belli oldu. Olimpiyat kuralları gereği, gruplar kura yerine, ülkelerin Ocak ayı dünya sıralamalarına göre ‘Serpantin Sistemi’ uygulanarak belirlendi. Olabilecek en güçlü gruba, şampiyonların bulunduğu B grubuna düşen takımımız, Londra’da, son Olimpiyat Şampiyonu Brezilya, son Grand Prix Şampiyonu ABD, bugüne kadar Dünya ve Olimpiyat madalyaları kazanmış Çin, Son Avrupa Şampiyonu Sırbistan ve 1964’ten beri tüm olimpiyatlarda yer almış Güney Kore ile karşılaşacak. A grubunda ise ev sahipliği yapacak olan İngiltere’nin yanı sıra, Rusya, İtalya, Japonya ve Dominik Cumhuriyeti mücadele edecek.
Finale giden yol
Gruplarda ilk 4’te yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Ardından çeyrek finalde, çapraz eşleşme yapılarak, A grubunun 1.si ile B grubunun 4.sü, B grubunun 1.si ile A grubunun 4.sü karşı karşıya gelecek. Ve A grubunun 2.si ile B grubunun 3.sü, B grubunun 2.si ile A grubunun 3.sü karşılaşacak. Yarı finalde de A grubunun 1.si ile B Grubu’nun 4.sünün galibiyle kurada eşleşen takım, B Grubu’nun birincisi ile A Grubu’nun dördüncüsünün galibiyle de kurada eşleşen ekip madalya için karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder