Bu Blogda Ara

23 Ekim 2012 Salı

Fenerbahçe'nin Çiçeği Burnunda Sambacıları

Fenerbahçe Universal  oyuncuları Gangnam dansı yaparken

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna adını yazdıran ve sezonu da 3. Olarak kapatan Fenerbahçe Universal, transfer dönemini çok iyi değerlendirdi. Sarı-lacivertli ekip, yerli transferlerde, Vakıfbank Türk Telekom’dan pasör Nilay Özdemir, Nilüfer Belediyesi’nden smaçör Elif Onur, İller Bankası’ndan smaçör Meryem Boz, Galatasaray Medical Park’tan orta oyuncu Gökçen Denkel ve Eczacıbaşı Vitra’dan pasör Elif Ağca Öner ile anlaşma sağlarken, dış transferlerde dünyaca ünlü isimlerle masaya oturdu ve sözleşme imzaladı. Bunlardan ikisi ise ismini şampiyonalarda sürekli duyduğumuz Brezilyalı oyuncular Paula Pegueno ve Marianne Steinbrecher’di.
Paula Pegueno
Paula Pegueno
22 Ocak 1982 Brezilya doğumlu milli oyuncu, voleybola 13 yaşında Brezilya’nın ASBAC kulübünde başladı. 2002’de, Erica ve Fofao gibi önemli isimlerin Brezilya milli takımını boykot etmesiyle Marco Aurelio Motta, Paula Pegueno’yu milli takım kadrosuna çağırdı.2004 Atina Olimpiyat kadrosuna çağırılmasına rağmen dizinde nükseden sakatlığından dolayı kadrodan çıkarıldı ve olimpiyatlara dâhil olamadı. Sakatlıktan sonra performans grafiğinde çok büyük değişiklikler olmadığını, 2005 World Grand Prix’te takımıyla yaşadığı şampiyonlukla ve en değerli oyuncu seçilmesiyle gösterdi. Ardından 2006’da ise Dünya Şampiyonası’nda takımıyla birlikte 2.cilik yaşadı. 2008 yılına bakacak olursak, Paula kariyerinin en üst noktalarını yaşadı. 2008’e World Grand Prix’inde elde ettikleri şampiyonluk sevinci ile başladı. Ardından Pekin’de yapılan olimpiyatlarda Brezilya’yı takım arkadaşlarıyla birinciliğe taşıdılar hem de en değerli oyuncu ödülüne sahip oldu.
185 cm boyundaki Brezilyalı smaçör, bugüne kadar bir çok takımda yer aldı. Brezilya’da Davyit, Leites Nestlé, BCN Osasco ve Finasa/Osasco gibi takımlarda oynadıktan sonra ilk yurtdışı deneyimini Rusya’nın Zareçye Odintsovo takımıyla yaptı. Geçtiğimiz transfer sezonunda da Fenerbahçe Universal kadrosuna katıldı.
Oyuncunun genel özelliklerine bakarsak, fiziki gücünün çok iyi olduğunu görebiliriz. Smaç yüksekliği 302 cm ve blok yüksekliği 285 cm olan Pegueno, rakip takımı sert smaçlarıyla çok fazla zorlayan bir isim olarak karşımıza çıkıyor.
Marianne Steinbrecher
Marianne Steinbrecher
Alman ve Rus kökenli Brezilyalı oyuncu, 23 Ağustos 1983’te Sao Paulo’da doğdu. Voleybola 14 yaşında, Rolandia Faccar takımında başlayan oyuncu, performansına her geçen gün yeni şeyler katarak 2003 yılında Brezilya milli takıma çağırıldı ve 2004, 2006,2008 ve 2009 yıllarında World Grand Prix şampiyonluk heyecanı yaşadı. Şuana kadar oynadığı en önemli takımlar arasında İtalya temsilcisi Scavolini Pesaro var ve bu takım Mari’nin ilk yurt dışı deneyimini yaşadığı takım olarak nitelendirilebilir. 2012 yaz döneminde de Fenerbahçe Universal ile anlaşma imzalamıştır.
189 cm boyundaki pasör çaprazı, bugüne kadar hem çokça şampiyonluk yaşamış hem de bir çok ödüle layık görülmüştür. Bunlar, 2006 Pan-American Cup’ta ‘En değerli Oyuncu’ ödülü, 2006 Pan-American Cup’ta ‘En İyi Smaçör’ ödülü, 2008 World Grand Prix’inde ‘En Değerli Oyuncu’ ödülü ve 2011 South American Championship Kupası’nda ‘En iyi Smaçör’ ödülüdür.
Mari’nin oyun tarzına bakarsak, rakiplerini smaçlarıyla bozguna uğrattığını, mücadeleci ve hırslı bir yapıya sahip olduğunu görebiliriz. İnanıyorum ki Mari, yeni sezonda Kamil Söz hocanın en büyük kozlarından biri olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder