Bu Blogda Ara

19 Aralık 2012 Çarşamba

Haydi Hayırlısı...


2012-2013 sezonunda Avrupa liginde mücadele eden Fenerbahçe, Avrupa maçlarında büyük bir çıkış yakaladı. Sarı Lacivertli ekip, 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle grubu birincilikle kapattı. Grubu, birinci sırada bitirmesinin ardından, hangi takımlarla eşleşeceği de merak konusu olmuş durumda. Son 32’ye kalan Fenerbahçe’nin olası rakipleri ise şöyle:

Tablo1: Fenerbahçe’nin Olası Rakipleri
Tabloda gördüğümüz gibi, Fenerbahçe’nin olası rakipleri arasında çok güçlü ve dinamik takımlar var. Bunların içinden, temsilcimizi en çok zorlayabilecek beş takımı tanıyalım.
1)Anzhi Makhachkala (RUS): İsim bazında ölüm grubu olmasa da, grup maçları sonunda, puanlara ve sıralamalara bakıldığında ölüm grubu gibi görünen A grubundan averajla 2. Çıkan Anzhi, son 2 senedir yaptığı transferlerle adını duyurmayı başardı. Bu sezon takımın başına Guus Hiddink’i getiren Anzhi, kadrosunda Samuel Eto’o gibi bir star, Christopher Samba, Yuri Zhirkov ve Lassana Diarra gibi çok değerli oyuncuları barındırıyor. Olası bir eşleşmede, hem defans arkasına sarkabilirler hem de Traore’ye atacakları uzun top ve ortalarla Fenerbahçe defansını zorlayacaklardır.
2)Atletico Madrid (ESP): 2012-2013 sezonunda ligi üst sıralarda bitirip, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne gitmek isteyen Atletico Madrid, Avrupa Ligi grup maçlarının çoğunda yedek kadrosuyla çıkmayı tercih etti. Bu halde bile, grubu birincilikle bitirmek üzere olan Atletico Madrid, grubun son maçında da yedek kadro ile maça çıkmasının ceremesini grubu ikinci bitirmekle çekti. Fakat, 2. turda teknik direktör Diego Simeone, taktik değişikliğine giderek maçlarda takımın ilk 11’ini sahaya çıkardığı takdirde, diğer takımları zorlayacağa benziyor. İspanya temsilcisi, Fenerbahçe ile eşleşirse özellikle Falcao, Bekir-Yobo ikilisine çok zor anlar yaşatacaktır.
3) Tottenham(ENG) : 1.turda ilginç bir gruba düşen Tottenham, grup maçları boyunca büyük sıkıntılar çekti. Grupta 2 maç kazanarak ve hiç maç kaybetmeyerek gruptan çıkması da dikkatleri çekti. Hemen hemen her mevkiide çok kaliteli oyuncuları bulunan Tottenham’ın en önemli silahı Garreth Bale. Olası bir eşleşmede, Gökhan Gönül’ün ona karşı sergileyeceği performans maçın kaderini belirleyecektir.
4) Bayer Leverkusen (GER): Avrupa Ligi, 1. Tur maçlarında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bayer Leverkusen, şanssız bir şekilde ikili averajla birinciliği Metalist Kharkiv’e kaptırdı. Andre Schürrle ile gol yollarında etkili olan takımın kaderi aslında, oyun kurucu olan Augusto Renato’ya bağlı. Fenerbahçe ile eşleşmesi durumunda da,  temsilcimizin özellikle bu iki oyuncuya dikkat etmesi gerekmektedir.
5) Inter (ITA): Adı var, kendi yok’. Jose Mourinho’dan sonra hızlı bir düşüşe geçen İnter, bu sezon eski günlerine ulaşmaya çalışıyor. Avrupa Ligi’nde basit hataları nedeniyle ikinciliğe yerleşen İnter, gol yollarında büyük sıkıntı çekiyor. 33 yaşındaki Milito, hala takımı sırtlayan kişi konumunda ancak oyun kurucu pozisyonunda Sneijder gibi bir maestroya sahip. Eğer, Fenerbahçe, İtalyan ekiple eşleşirse ortasaha da Raul Meireles-Mehmet Topal ikilisine büyük iş düşeceğe benziyor.

20 Aralık’ta yapılacak UEFA Avrupa Ligi 2. Tur eşleşmelerinde, Sarı Lacivertli ekibimize, Basel ve Sparta Prag gibi nispeten daha zayıf rakiplerin çıkması, Avrupa Ligi’nde işini kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder