Bu Blogda Ara

15 Ocak 2013 Salı

Filede Avrupa Heyecanı


Voleybolda, Avrupa maçlarına verilen uzun ara, bugün yapılacak maçlarla sona erecek. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, CEV Cup’ta ve Challenge Cup’ta yarışan 8 takımımız mücadelelerine kaldıkları yerden devam edecekler.
CEV Cup’ta Challenge turuna, Challenge Cup’ta 8’li Final grubunda ve Şampiyonlar Ligi’nde 12’li Play off grubunda yer alan temsilcilerimiz, deplasmanlı lig usulüyle devam edecekler. Böylece, toplamda iki galibiyetin sahibi olan takımlar bir üst tura geçmeye hak kazanacaklar.
Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın maç programı ise şöyle;

Temsilcilerimizin Maç Programı
Bazı önemli maçlar için ön değerlendirme yapacak olursak;
Vakıfbank-Atom Trefl
Ligi zirvede kapatan ve ligin hiç mağlubiyeti olmayan takımı Vakıfbank, Avrupa’da da iyi bir performans sergiliyor. Karşılaşmanın favorisi olarak gösterilen Vakıfbank’tan, Atom Trefl karşısında maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun bekliyorum. Vakıfbank’ın rakibini en çok zorlayacak isimler ise Fürst ve Glinka olarak karşımıza çıkıyor.
Eczacıbaşı -Asystel Carnaghi
İtalya Voleybolunun önemli bir takımıyla karşılaşacak olan Eczacıbaşı, özellikle rakibini hücum ve blok kollarında zorlayacaktır. Tüm takımların korkulu ismi olan ve son zamanlarda iyi bir performans çizgisinde ilerleyen Neslihan Darnel ise her zamanki gibi bu maçta da Eczacıbaşı’nın kilit ismi olacak gibi görünüyor.
Arkasspor-PGE Skra
2012 Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a kalarak, hem Türk voleybolu adına hem de kulüp adına büyük başarılar elde eden Arkas, bu sene de artan ivmesiyle hızla ilerliyor. Kadrosunda Agamez ve Bravo gibi önemli isimleri barındıran Arkas, Avrupa kupalarında tecrübeli olan PGE Skra ile karşılaşacak. Arkas’ın bu mücadelede rakibini, hem blokta hem de hücumda zorlayacağını düşünüyorum.
Fenerbahçe – Tauron MKS
Son yıllara kıyasla ligde düşüş yaşayan Fenerbahçe, geçen sene yaşadıkları Wildcard sorununu, CEV Cup’taki ilerleyişiyle unutmuşa benziyor. Yaş ortalaması yüksek bir takım olan Tauron MKS ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’nin en büyük kozu ise Kim Yeon-Koung olacaktır.
Avrupa kupalarında mücadele edecek olan 8 takımımıza da başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder